Za Izabelu dve pobede i jedan poraz

Pin It

Mediteranske igre u Oranu završene su za srpske predstavnike u stonom tenisu. Nakon što je medalja u ekipnoj konkurenciji žena nesrećno izmakla, borbu u singlu vodili su Izabela Lupulesku, Sabina Šurjan, Marko Jevtović i Dimitrije Levajac.

Pohod ka visokom plasmanu u singlu Lupulesku je započela ostvarivši dve pobede i poraz u prvoj grupnoj fazi. Bolja od nje bila je mlada Pavad iz Francuske (0:4), dok je Kulakčeken iz Turske savladala sa 4:2, kao i Lograibi iz Alžira sa 4:1.

Izvrsna je bila Izabela u drugoj grupnoj fazi u kojoj je vezala pobede nad tri rivalke, Altinkajom iz Turske (4:0), Žang iz Španije (4:1) i Pikolin iz Italije.

To joj je donelo plasman u četvrtfinale i najbolji rezultat od srpskih predstavnika, ali je sledeća prepreka bila teško premostiva. Bolja od nje u borbi za polufinale bila je Azijatkinja u dresu Portugala, Jieni Šao, rezultatom 4:1.

Čak i kada su Mediteranske igre u pitanju, nije bilo moguće izbeći podijum satkan od azijskih stonoteniserki. Šampionka je Šiaošin Jang iz Monaka, drugoplasirana Jieni Šao iz Portugala, dok je bronza pripala Mariji Ksiao Jao iz Španije.

POLITIKA