Odlučeno ko su najbolji Raspevani dragulji

30. oktobra u prostorijama Doma kulture 3. oktobar održano je finale dečjeg pevačkog takmičenja Raspevani dragulji. Na 24. po redu festivalu konkurencija je bila jaka, jer se 20 učenika borilo se za titulu najboljeg.

Pored Doma kulture 3. oktobar, za organizaciju se pobrinula i Osnovna škola Mlada pokolenja iz Kovačice. Festival su posetili i predstavnici opštine Kovačica Jan Husarik, predsednik skupštine opštine Kovačica Zlatko Šimak i predsednik opštine Kovačica Milan Garašević koji je ovom prilikom i otvorio festival.

Dvadesetoro finalista, pored kovačičkih i padinskih školaraca, došlo je iz mesta naseljenih slovačkim stanovništvom i to iz Aradca, Boljevaca, Stare Pazove,Bačkog Petrovca, Selenče i Janošika. Ovom prilikom svako od njih izveo je po dve muzičke numere uz pratnju okrestra.

Takmičari su bili raspodeljeni u dve kateroije: u kategoriji mlađih učesnika takmičilo se njih sedmoro, a u kategoriji starijih 13.

O najboljima odlučivao je žiri u sastavu: Ivan Babka iz Kovačice, Vladimir Kovač iz Bačkog Petrovca, a predsednica ovog žirija bila je Ružena Červenska iz Stare Pazove.

U mlađoj kategoriji treće mesto osvojila je Mihaela Molnarova iz Boljevaca, drugo Melani Medovarska iz Selenče, prvo Maria Magdalena Tornjošova iz Kovačice.

U kategoriji starijih učenika treće mesto osvojila je kovačičanka Gabriela Svetlljkova,drugo mesto zauzela je Blanka Valentova iz Padine, a prvo mesto Maja Gedeljovska iz Stare Pazove.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *