Mrak uspešno izveden pred kovačičkom publikom

Posle uspešne premijere na Pozorišnim lovorikama 2016, glumci Kokrama najnoviji pozorišni komad Mrak izveli su i pred kovačičkom publikom.

U četvrtak, 17. novembra članovi udruženja KOKRAM izveli su, još jednu u nizu nagrađivanih, pozorišnu predstavu Mrak, autora i režisera Dragana Karlječika. U intimnoj atmosferi, na maloj sceni, u svojim prostorijama ispred 50ak ljubitelja pozorišne umetnosti nastupilo je četvoro glumaca-amatera, Andrea Karas, Darina Dudok, Jan Hrćan i Miroslav Sabo. Muzičke delove predstave je na gitari propratio Marek Halupa. Zadovoljna lica i zaintrigirani pogledi prisutnih potvrdili su uspešnu izvedbu ovog underground komada, čija radnja se dešava u čovekovoj duši u kojoj se odigrava bitka izmedju svetla i tame. Podsetimo, na ovogodišnjoj 47. Smotri slovačkog amaterskog pozorišnog stvaralaštva Srbije „Pozorišne lovorike 2016“, za ovaj pozorišni komad Kolektiv Kreativnih Amatera je dobio nekoliko nagrada, izmedju ostalog i nagradu za najbolji originalni tekst.

U produkciji Kokram, ovaj pozorišni projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

Kako navode u udruženju, ovo nije poslednja izvedba ovog komada, i zbog velikog interesovanja, repriza predstave će biti odžana već u četvrtak, 24.novembra u prostorijama Kokrama, na spratu DK 3.oktobra u 21h. Karte možete kupiti u njihovim prostorijama od ponedeljka do srede u terminima od 19-22h. Broj mesta ograničen.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *