Kulturni poslenici Uzdina u Rumuniji

Amateri Doma kulture Dojna iz Uzdina su u subotu 03. decembra učestvovali na Međunarodnom festivalu folklora Rumuna u gradu Teregova u okrugu Karaš – Severin u Rumuniji.

Oni su se predstavili sa dve folklorne koreografije uz pratnju orkestra a na pomenutom festivalu je nastupio i mladi harmonikaš Darko Neda iz Uzdina. Pred početak koncerta održan je defile čime je ujedno prikazana i narodna nošnja svih učesnika.
U holu doma kulture u ovom gradu organizovana je izložba ručnih radova a među učesnicima bile su i članice Udruženja žena Bakice. Odlazak na festival u Rumuniji omogućen je zahvaljujući opštini Kovačica koja je finansirala putovanje učesnika. U Rumuniji je tim povodom boravio i predsednik opštine Kovačica Milan Garašević.
Ovog vikenda, tačnije u subotu 10. decembra će amateri uzdinskog doma kulture nastupiti na 27. Festivalu zimskih običaja i tradicije kod Rumuna. Manifestaciju organizuje Književno umetničko društvo Tibiskus, Rumunska pravoslavna crkva, Osnovna škola Sveti Georgije i Dom kulture Dojna. Pored folkloraša nastupiće i koledari a publika će biti u prilici da vidi I scenski prikaz božićnih običaja. Festival počinje u 11 sati.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *