Četvrta mesta za naše na ultramaratonu Apatin – Osijek

Mihal Šulja je  deonicu od 50 km na 2. Međunarodnom prekograničnom ultramaratonu Apatin – Osijek istrčao za 3:47:40 što mu je bilo dovoljno za četvrto mesto od 34 takmičara koja su završila trku. Među učesnicima koji trče ove godine Balkansku trkačku ligu Šulja je osvojio drugo mesto.

Članovi AK Maratonko iz Kovačice Mihal Šulja i Vesko Anđelković istrčali su i disciplinu štafeta od dva člana (20 plus 30 km), zauzeli četvrto mesto od dvanaest štafetnih parova.

U toku je prijavljivanje za prvi Kovačički polumaraton 19. marta. Slogan ove kulturne, turističke i sportske akcije I atrakcije je “Nije naivno trčati!”

Šulji je ultramaraton Apatin – Osijek bio jedanaesti koji je istrčao u okviru ovogodišnje Balkanske trkačke lige. Njegova trka koju je istrčao na Evropskom prvenstvu u Francuskoj na 24 sata je osma među najboljih deset ove godine.

Među TOP 12 Balkanske trkačke lige za ovu godinu je Šulja trenutno na drugoj poziciji a od muškaraca prvi. Po bodovima bolja od njega je jedino Veronika Jurišić. Šulja je treći po pretrčanim kilometrima – 2047 km i 560 m, četvrti po provedenom vremenu na stazi – 230:22:17.

 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *