Karpatske paralele: interkulturalni dijalog između srednjoškolaca različitih nacionalnih zajednica

Kovačica će 21. i 22. januara biti domaćin susreta mladih iz rusinske, srpske, slovačke i rumunske zajednice.

Reč je o projektu „Karpatske paralele“ koji drugi put realizuje Zavod za kulturu vojvođanskih Rusina uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.

Susret u kojem učestvuje oko 20 učenika srednjih škola iz Vojvodine će biti održan u Poslovno – rekreativnom centru Relax.

Tokom dva dana učesnici će imati priliku da prisustvuju prezentacijama, predavanjima i radionicama ali i da obidju kulturne Institucije u opštini Kovačica.

Cilj ovog projekta je uspostavljanje interkulturalnog dijaloga između srednjoškolaca rumunske, slovačke, srpske i rusinske zajednice kroz upoznavanje viševekovnog zajedničkkog kulturnog nasleđa na prostoru karpatskog bazena odnosno panonske nizije.

U projektu učestvuju učenici Gimnazija Borislav Petrović Braca iz Vršca, Mihajlo Pupin iz Kovačice, Svetozar Miletić iz Srbobrana i Petro Kuzmjak iz Ruskog Krstura.

U okviru projekta je u decembru 2016. održan prvi susret u Vršcu a do kraja realizacije projekta Karpatske paralele koji traje do aprila 2017. biće održani susreti i u Kovačici i Ruskom Krsturu.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *