Održana redovna Skupština Fudbalskog kluba “Slavija”

“Kovačički klub će pokušati da izbori opstanak u Vojvođanskoj ligi Istok,” glavni je zaključak sa redovne Skupštine Fudbalskog kluba “Slavija” održane u Kovačici 22. januara.

U prolećnom delu prvenstva klub će voditi Upravni odbor koji broji devet umesto dosadašnjih sedam članova: Vlastislav Dudáš, Zlatko Mršulov, Janko Cicka, Andrej Stano, Juraj Garaj, Janko Valovec, Renato Jovnaš, kao i dva nova člana, bivši fudbaleri „Slavije“ Jaroslav Hudec i Pavel Čižik. Pomoć su obećali i predsednik i sekretar Fudbalskog saveza opština Kovačica – Opovo Predrag Perović i Jan Cicka.

Na konstruktivnoj dvočasovnoj sednici punoj ideja i realnog sagledavanja situacije bilo je prisutno dvadesetak „slavijaša“ kojim je stalo da klub reprezentuje ne samo Kovačicu, već da „Slavija“ bude i promoter sportskog života opštine istočnom delu Vojvodine u čijem rangu se takmiči.

Pomoćnik predsednika opštine zadužen za omladinu i sport Jozef Toman obećao je finansijsku pomoć lokalne samouprave na osnovu rezultata i ranga takmičenja, ne samo „Slaviji“ već i ostalim sportskim kolektivima uz argumentovano obrazloženje zašto je budžet opštine namenjen sportu smanjen sa četrnaest na deset miliona dinara.

Formirane su i tri komisije od nekoliko članova koji će pomoć tražiti na tri različita mesta: od poljoprivrednika, od privrednika i od predstavnika većih firmi i fabrika koje sedište imaju u samoj Kovačici ili opštini.

Slavija počinje sa pripremama u nedelju 29. januara. Prvi deo priprema biće održan u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Mlada pokolenja“ a „slavijaši“  će koristiti i usluge teretane i bazena Poslovno-rekreativnog centra „Relax“.

Iako imaju četrnaest bodova prednosti nad poslednjim klubom na tabeli, Kovačičani su završili jesenji deo prvenstva na 15. mestu. Slavija će osam utakmica odigrati na domaćem terenu od kojih većinu sa direktnim rivalima u borbi za opstanak. Od sedam gostujućih utakmica bar na dve imaće pomoć navijača – u Padini protiv Doline i u Pančevu u duelu sa Dinamom 1945.

Prva fudbalska utakmica u Kovačici odigrana je 1911. godine a prvu fudbalsku loptu u sadašnje „selo naive“ donela su iz Bekeščabe braća Špicer 1907. godine, tadašnji studenti u ovom gradu. U rangu takmičenja gde se sada nalazi bila je po dva puta u dvadesetom veku a ovo je druga sezona zaredom u Vojvođanskoj ligi Istok.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *