Završene RSI u kuglanju u Kovačici

Tradicionalnim kuglaškim balom i dodelom priznanja najboljima, u petak, 10. marta završene su radničko sportske igre u kuglanju u Kovačici.

U ekipnom delu takmičenja, u konkurenciji žena na pobedničkom postolju našla se ekipa Anamarija, drugoplasirane su Zvončice a treće mesto su zauzele Čertice. Kod muških ekipa ovogodišnji šampion je Okno, drugoplasirana je ekipa koja je u Padini na RSI osvojila prvo mesto – Fagan a treći su PK Ljavroš iz Padine. Najviše oborenih čunjeva kod dama imala je Zita Tokai iz ekipe Anamarija a kod muškaraca najbolji takmičar po oborenim čunjevima bio Željko Černjoš iz Okna.

Nakon ovog dela takmičenja usledile su revijalne utakmice. U pojedinačnom takmičenju, u ženskoj konkurenciji najbolja ove godine je bila Milica Sretenović iz tima Čertice, odmah iza nje, iz istih redova našla se Ana Bireš dok je na trećem mestu bila mlada Ivana Marko, koja je nastupala za ekipu Ćirovci. Najbolji pojedinac je bio Martin Hrćan iz redova Fagana, drugoplasirani je Zoran Milosavljević iz ekipe Pančevački luzeri a treći Đuro Čala iz ekipe PK Ljavroš.

U takmičenju ulica prvo mesto je zauzelo Novo naselje, drugoplasirani je tim Family, a treće mesto je zauzela ulica Sportska iz Padine. Veliko interesovanje je izazvalo i takmičenje kuglaških parova, tzv mix. U ovoj konkureciji najbolji je bio dvojac Zuzana Šipicki i Martin Strakušek, drugo mesto su zauzeli Ana Kuharik i Martin Suhanek, dok su se za treće mesto izborili Katarina Durković i Dragan Rakić.

Organizatori su se ove godine odlučili da daju i specijalnu nagradu za najmlađi kuglaški par, trinaestogodišnjoj Tamari Milosavljević i desetogodišnjem Kristijanu Marku. RSI u kuglanju u Kovačici održavaju se više od pola veka a interesovanje za ovaj sport, kako kažu iz Kuglaškog kluba Slavija, ne jenjava. Ono što, pre svega, treba istaći i pohvaliti jeste interesovanje mladih ljudi za kuglanje u Kovačici, što znači, da ne treba brinuti za budućnost radničko-sportskih igara kao i uopšteno za ovaj sport u mestu naive.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *