Najbolji projekat iz socijalne zaštite u Srbiji finansiran iz fondova EU

 

Jedini iz Banata na međunarodnom takmičenju u mini rukometu.

Mladi rukometaši iz Kovačičke opštine na međunarodnom takmičenju u Novom Sadu.

Dva poslednja dana u aprilu u prestonici Vojvodine Novom Sadu održano je Međunarodno takmičenje u mini rukometu na kome su učestvovale i muške i ženske ekipe iz naše opštine u kategoriji od prvog do šestog razreda. Ekipe iz Crepaje, Debeljače i Uzdina su bile jedine ekipe iz celog Banata, koje su učestvovale na ovom takmičenju. Na takmičenju su bile prisutne i ekipe iz Slovenije BiH, Hrvatske i Mađarske. Opština Kovačica je finasirala učešće na takmičenju koje je trajalo 2 dana.
O tome da je Opština Kovačica prepoznala značaj ovakvog takmičenja i finansirala ceo put i boravak takmičara, rukovodilac društvenih delatnosti pri Opštini Kovačica Tanja Bubeskov nam je ukratko rekla, da će opština uvek imati razumevanja za unapredjenje sportskih aktivnosti naročito mladih i finansirati ih koliko god je to moguće.
Kerekeš Robert, trener mladjih kategorija pri rukometnom klubu Spartak iz Debeljače o predstojećem takmičenju ima veoma pozitivno mišljenje, jer razvija kolektivni duh zajedništva i otvara vrata za bavljenje sportom i kasnije kada odrastu.
Mini rukomet je sport sa manje strogih pravila a sam značaj ovog sporta je više u druženju i popularizaciji sporta uopšte, rekao nam je  tome  trener muške i ženske rukometne ekipe iz Uzdina Balan Pavel
Poželevši svim učesnicima dobar uspeh i pre svega dobro druženje, ispratili smo takmičare na put Novog Sada, gde su ih čekali novi izazovi.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *