Novi kalendar stonoteniskih takmičenja

Kako saznajemo od urednika sajta stoni tenis.org Milana Mirkovića, početak ligaškog takmičenja zakazan je za prvi vikend novembra, 4. i 5. Da li će se igrati po sistemu domaćin/gost, turnirskom ili sistemu vezanih kola još uvek nije odlučeno u Stonoteniskom savezu Srbije.

Po turnirskom nacrtu kalendara u prvom delu igralo bi se 3 turnira jednokružno a u prolećnom delu šampionata ekipe se dele na dva dela: one koje su zauzele od 1–5 mesta odigrale bi klasičan sistem domaćin/gost u borbi za prvo mesto a istim sistemom bi odigrale i ekipe koje se bore za opstanak. Prednost ovakvog sistema je ušteda novca za sve klubove.

U slučaju vezanih kola „uparili“ bi se klubovi po geografskom principu gde bi se u jednom danu odigrala dva meča. Prednost ovakvog sistema je takođe ušteda vremena i novca.

Kod dosadašnjeg sistema domaćin/gost igralo bi se uobičajno kao i do sada, ali bi se liga igrala zbog kasnog početka do kraja maja a plej-of tek u junu.

U bilo kojoj varijanti se broj turnira za mlađe kategorije smanjuje da bi vikendi bili slobodni za ligaške mečeve seniora.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *