Besplatne radionice za decu u Crepaji

U petak 01.decembra od 18h u medijateci OŠ „Sava Žebeljan“ u Crepaji biće organizovane besplatne IT radionice za decu školskog uzrasta od V do VIII razreda.

Radionice su zamišljene kao praktične radionice za decu iz oblasti informacionih tehnologija, gde će na konkretnim primerima vežbati i naučiti kako te veštine da primene.

Tema prve radionice je Blog (WordPress), platforma koja predstavlja savršen alat za publikaciju digitalnog sadržaja.

Biće objašnjeno sve u vezi kreiranja stranice na internetu, šta je internet domen, a na konkretnom primeru školskog web sajta biće objašnjene osnovne funkcije blogai kako napraviti novu vest ili stranu na internet sajtu.

Na kraju radionice svako će kreirati svoj blog i dobija mogućnost da postane član web redakcije koja će ažurirati sajt OŠ „Sava Žebeljan“.

Na ovim radionicama poželjno je omogućiti deci da ponesu bilo kakav prenosivi uređaj koji ima pristup internetu (telefon, tablet ili prenosni računar), kako bi predavanja bila što efikasnija, jer će biti u mogućnosti preko njih da prate predavanja i učestvuju u njima, jer je broj dostupnih računara u učionici ograničen.
Organizatori radionica Omladinska organizacija Crepaja, Inicijativa za Crepaju, OŠ „Sava Žebeljan“ i Savet za kulturu.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *