Drugi „Kovačički polumaraton“ u subotu 7. aprila

Prema rečima Ljuboslava Lenharta, jednog od glavnih organizatora „Kovačičkog polumaratona“, drugi „Kovačički polumaraton“ održaće se u subotu 7. aprila 2018. godine sa početkom u 10. časova.

Osamnaest članova Atletskog kluba “Maratonko” iz Kovačice u saradnji sa čelnicima naše lokalne samouprave i Turističkom organizacijom opštine Kovačica su uspešno organizovali prvi “Kovačički polumaraton” 19. marta 2017. godine.

Dvadeset jedan kilometar trčaće i na drugom polumaratonu pomenutog 7. aprila atletičari na asfaltnoj stazi od centra Kovačice takozvanim starim – novim putem do centra Debeljače dva puta. Za rekreativce ili manje spremnije atletičare predviđena je trka od deset i po kilometara. Atletičari iz Maratonka očekuju učešće oko četiristo atletičara iz zemlje i inostranstva.

Organizovanje Kovačičkog polumaratona je velika propaganda ne samo  za “selo naive” Kovačicu i “selo vašara” Debeljaču, već i za celu našu opštinu, kao i severozapadni deo Južnog Banata.     

U novije vreme izuzetne uspehe beleži Kovačičani – reprezentativci Srbije – srednjeprugaš Damijan Šulja i njegov otac – reprezentativac u ultramaratonu Mihal Šulja.

Od takmičara iz ostalih mesta naše opštine poslednjih godina isticali su se u disciplini skok u dalj iz zone odskoka Aleksa Živanov iz Crepaje, zatim njegov sugrađanin sprinter Milan Erski i bacač kugle Alen Oalđe iz Uzdina.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *