Uspeh Spartaka u Bašaidu

Desetog decembra je u Bašaidu održan međunarodni Karate turnir „Bašaid kup 2017“ u organizaciji Karate kluba Bašaid. Na takmičenju je učestvovalo oko 200 takmičara iz 20 klubova Rumunije i Srbije.

Spartak je nastupio sa 14 mlađih takmičara, od kojih su neki imali zvanično i prvi nastup i uspešno došli do prvih medalja. Debeljačani su osvojili pehar za drugo mesto u generalnom plasmanu.

Osvojena  je 21 medalja od toga 10 zlatnih medalja, 4 srebrne i 7 bronzanih.

Zlatom su se okitili Leona Đinisov kate, Teodor Sabo kate, Filip Čeman kate. Srebrne medalje uzeli su Lara Đinisov kate, Laura Kovač kate i borbe, Teodor Sabo borbe. Bronzana odličja osvojili su: Lena Tekijaški, Ognjen Tekijaški, Lea Mate, Anđelo Đinisov, Marko Filipović, Vukašin Pato, Adrijan Alfeldi – svi bronzani su učestvovali u katama pojedinačno.

Trener kluba Aleksandra Kalmar se u izjavi za naš program pohvalno izrazila o svim takmičarima a posebno je reči hvale uputila Saški Tesli i Jelenu Plavšić koje su se na ovom turniru okitile su se sa tri zlata u katama i borbama u starijoj konkurenciji.

Turnir u Bašaidu je zvanično poslednje takmičenje za spartakovce u ovoj uspešnoj godini. Ostaje im još polaganje za pojaseve – kyu.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *