Džudo klub Kovačica u 2018. godini

Prema rečima trenera Saše Anđelovića, najveći uspeh Džudo kluba „Jedinstvo“ iz Kovačice u 2018. godini je drugo mesto Sare Mirkov iz OŠ „Mlada pokolenja“ u Kovačici na Školskoj olimpijadi Vojvodine održanoj 17. maja u Novom Sadu.

 

Na pomenutom takmičenju bilo je prisutno preko 1000 učesnika u Ledenoj dvorani ,,Spens-a“ a pored vicešampionke Mirkov učestvovali su i: Iris i Anita Neda, Anja Radu, Dario Balan, Lara Lotina, Iva Tekijaški i Anđela Ilić. Pobeda je bilo ali nedovoljno za plasman na pobedničko postolje. Ipak je Džudo klub „Jedinstvo“ mlada ekipa i veće uspehe u klubu očekuju već u 2019 godini.

Učešća je bilo i na međunarodnim turnirima u zemlji a iz opštine Kovačica su se iako kao najmlađi u takmičarskom stažu pokazali odlično. 

Na memorijalnom turniru “Milić Rašović – Migo“ u Beogradu u Sportskom centru Šumice 13. novembra za “Jedinstvo” iz Kovačice nastupali su: Dorotea Magdu i Iva Lotina. Obe su osvojile zlatne medalje a Lara Lotina bila je treća. Dario Balan iz Crepaje je osvojio peto mesto.

Jedanaestog novembra na Kupu Žandarmerije u Beogradu su na jakom takmičenju nastupili sedmogodišnji Damjan Meliš koji je osvojio bronzano odličje, kao najmladji u prejakoj grupi. Meliš je pokazao veliki talenat i borbenost. Iva Tekijaški i Dario Balan su osvojili peta mesta, presudilo je iskustvo.

Dario Balan je osvojio na velikom međunarodnom turniru u Aradu srebrnu medalju. U Rumuniji je učestvovao i talentovani Stanislav Suhanek kome je ovo bio prvi nastup za “Jedinstvo” iz Kovačice.

Božana Anđelović iz Džudo kluba iz Kovačice ističe da je u 2018. godini bilo je i prijateljskih susreta u hali u Kačarevu: tu su deca radila za medalje i slatkiše. Niko nije otišao praznih ruku. Učestvovali su i “Dinamo” iz Pančeva, kao i „Jedinstvo“ iz Kačareva.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *