Budimo humani! Pomozimo Ani!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za našu sugrađanku Anu Hlavati (1997). Anina bolest se pojavila u šestoj godini života kada je doživela svoj prvi epileptični napad.

Zastala je i gledala u jednom pravcu, došlo je do trzajeva leve ruke i leve noge a na ustima se pojavila pena u trajanju dužem od 35 minuta. Neuroimidžing (CT i dve NMR) koji je tom prilikom učinjen pokazao je prisustvo lezije u desnom temporobazalnom regionu. Od tada je na antiepileptičkoj terapiji i nije imala napade dvanaest godina. Ali, u osamnaestoj godini epileptični napadi su se ponovo pojavili a Ana tri godine unazad ima kontinuirane napade svakodnevno više puta na dan a napadi su različitog intenziteta i dužine trajanja. Do sada je pokušano lečenje sa više antiepileptika, ali uprkos svojoj terapiji Anini napadi su i dalje prisutni i dijagostifikovana joj je farmakorezistentna epilepsija. Ana zbog visoke doze terapije i napada veliki deo svog vremena prespava, često je nefunkcionalna, umorna i jako pospana. Uprkos svemu, Ana je optimistična, dinamična i borbena, pozitivnog duha jer za njeno ozdravljenje ima nade. Porodica se obraća za pomoć ljudima dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima omoguće Ani odlazak u inostranstvo na dodatna ispitivanja i operativni zahvat, kako bi se Anine svakodnevne tegobe okončale.

Pomozimo Ani! Pomoć se može pružiti putem SMS poruke (upišite 590 i pošaljite na broj 3030). Takodje se Ani može pomoći i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e – doniraj.

Naše malo Ani znači sve! Budimo humani!

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *