Novi istorijski uspeh: rukometašice Spartaka sedme u državi

Najmlađe rukometašice Spartaka – godište 2006. i mlađe – predvođene odlično vođenim stručnjacima i članovima uprave na čelu sa Branislavom Milićevim, Matildom Kerekeš, Daliborom Zebićem i Zoltanom Čakijem postigle su nov istorijski uspeh: osvojile su sedmo mesto u Srbiji na državnom prvenstvu u Boru koje je održano 25. i 26. maja u tamošnjem Sportskom centru.

Crveno-bele su u borbi za sedmo mesto savladale domaćina turnira ekipu RTB Bora sa 10:8.

Uspeh je još veći ako se ima u vidu da su četiri prvoplasirane ekipe iz Beograda i okoline, gde osim kvantiteta dolazi do izražaja i kvalitet ekipa, zatim brojnost sportskih hala, kontinuitet u treniranju i rukometna tradicija koja datira još iz vremena slavnog ŽRK Radnički sa Crvenog krsta. Krstašice su tri puta bile najbolje u Evropi a razne uspehe su ostvarivale generacije od Svetlane Kitić do Andreje Lekić.

Šampion Srbije u Boru za devojčice do 12 godina postala je ekipa Avale iz Vrčina, drugi je Taurunum iz Zemuna, treća ekipa Umčara iz Umčara a četvrta Crvena zvezda iz Beograda.

Na petom mestu su igračice Lakija iz Crvenske, šestom Slovena iz Rume, a od devetog do dvanaestog plasirale su se rukometašice Sloge iz Petrovac, Temerina iz Temerina, Rtnja iz Boljevca i Radničkog iz Ćuprije.

Prvog dana je Spartak u grupi V savladao Slogu sa 12:9 a zatim izgubio od vicešampionki iz Zemuna – Taurunuma rezultatom 4:11. Pre utakmice za sedmu poziciju su spartanke izgubile od Lakija iz Crvenke 9:15.

Za Spartak su igrale Maša Rakić, Ksenija Vereski, Klaudija Kočovski, Viktorija Lazar, Andrea Kliment, Nevena Rusov, Leontina Nikolić, Nevena Zebić, Nikoleta Heđeš, Blanka Balogi, Martina Halas, Jana Stajić, Teodora Petraš, Jelena Slavković.

Potvrda kvaliteta spartanki je da su Debeljačanke Ksenija Vereski, Maša Rakić i Klaudija Kočovski dobile poziv da kao rukometne nade učestvuju na Sportskog kamp Karataš kod Kladova početkom juna.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *