Kraj radova na gasifikaciji – priključak od jeseni

Opština Kovačica privodi graju projekat gasifikacije opštine Kovačica. Ovaj proces je danas višedecenijski i jedan je od glavnih nerešenih pitanja bivše vlasti koji se realizuje u ovom trenutku. U celokupan projekat uloženo je 1.65 milijardi dinara, a da su benefiti za naše građane višestruki.

Pored toga, najavljeno je da će uvođenje gasnog priključka biti subvencionisano.

Jedan od najvrednijih projekata privodi se kraju u opštini Kovačica – gasifikacija. 1. 65 milijardi dinara uloženo je, a trenutno su započeti završni radovi. Više o samom postupku, govorio je Zlatko Sianta, član radne grupe za projekat gasifikacije opštine Kovačica.

Trenutno je u toku spajanje mernoregulacione stanice Crepaja sa glavnom stanicom koja je planirana da se postavi kod kovačičke šećerane koja će imati i najveći udeo u potršnji gasa.

Gasna mreža je završena, ostalo je povezivanje naseljenog mesta Uzdin od pruge do samog sela. Interesantno je da je baš na ovom potezu malo arheološko nalazište koje u određenoj meri uslovilo menjanje trase gasovoda.

Pored ekološkog momenta, postoji i ekonomska opravdanost grejanja na gas. Trenutna cena gasa je 40 dinara po kubiku, po dosadašnjim procenama u najhladnijim mesecima za 120 kvadrata prostora potrebno vam je oko deset hiljada dinara, kažu nadležni.
Uskoro se bliži kraj nelaskavoj tituli opštine Kovačica kao poslednjoj negasifikovanoj opštini u Vojvodini.

Uskoro – Zašto je opština Kovačica poslednja negasifikovana opština u Vojvodini

 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *