Sedam mera preventive Štaba za vanredne situacije opštine Kovačica

U opštini Kovačica se u ponedeljak 16. marta sastao Štab za vanredne situacije kojem je presedavao komandant Štaba Milan Garašević, a povodom uvođenja vanrednog stanja na teritoriji čitave zemlje zbog korona virusa.

Prva stvar ticala se naših najstarijih sugrađana.
Komandant Štaba za vanredne situacije, Milan Garašević zamolio je starije sugrađane da se što manje kreću. Stariji sugrađani ne treba da se brinu, jer će u narednih 48 sati biti oformljeni kol centri kako bi se izašlo u susret svim starijim građanima i građanima koji nisu u mogućnosti da odu po neophodne namirnice.

Predsednik opštine Kovačica i komandant Šaba za vanredne situacije opštine Kovačica Milan Garašević je dodao da će obići sve markete kako bi se uverio da su snabdeveni namirnicama. Druga preventivna mera za suzbijanje širenja korona virusa, navodi predsednik Garašević, je skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i to na period od 8 do 18 časova.

Treća mera tiče se zabrane okupljanja na izletištima. To podrazumeva da nema izleta, roštiljanja i drugih vrsta grupnih okupljanja do daljnjeg.

Izletišta će obilaziti inspekcija i biće propisane kazne za sve one koji krše ovu meru. Organizovane grupne turističke posete biće odložene takođe, dok su pojedinačne i dalje dozvoljene.

Sledeća mera tiče se posebno prevoznika koji vrše linijski prevoz i mere preventive podrazumevaju dezinfekciju vozila i preglede putnika. Pored toga, apeluje se i na privrednike u našoj opštini da obezbede osnovna sredstva za dezinfekciju ruku, sapun i obezbede bezbedno obavljanje posla za sve radnike.

Garašević je poručio i da poslodavci omoguće ukoliko je to moguće radnicima da rade od kuće, i da je neophodno da bude što disciplinovaniji i odgovorniji prema sebi i drugima.

Što se tiče rada lokalne samouprave, rekao je da će se rad odvijati uobičajeno i u već utvrđenim okvirima radnog vremena.

 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *