Otvaraju se linije za razgovor građana sa Garaševićem, razgovaraće i sa privrednicima

Svakoga dana sprovode se preventivne mere Štaba za vanredne situacije kako bi se sprečilo pojava i širenje COVID-a 19. Otvaraju se linije za razgovore sa gospodinom Garaševićem, koji će takođe razgovarati i sa privrednicima kako bi se pronšle mere za umanjenje ekonomskih posledica vanrednog stanja. 

Štab za vanredne situacije je u okviru rada svojih kontakt centara tokom jučerašnjeg dana raspodelio veliki broj maski koje su upućene ka prehrambenim radnjama, trgovinskim objektima, pekarama, mesarama. Prethodno je zaštitne maske dobila policija, dom zdravlja, dobrovoljna vatrgoasna društva i radnici komunalnih preduzeća. Ovo je samo jedna od mera Štaba da se mere zaštite stanovništva pojačaju i da se preventivno deluje na očuvanje opšteg zdravlja stanovništva. 

Komandant Štaba za vanredne situacije, Milan Garašević, istakao je važnu činjenicu – u našoj opštini nema zaraženih. 

Nova mera Štaba za vanredne situacije je mogućnost da razgovarte sa Komandantom Štaba za vanredne situacije, Milanom Garaševićem i sa zamenikom Komandanta, Jaroslavom Hrubikom putem telefonskih linija koje će biti otvorene. Takođe, plan je da se razgovara i sa privrednicima kako bi se našle mere za pomoć i podršku od strane lokalne samouprave. 

Štab se uključio i u pomoć Crvenom krstu iz Kovačice. U periodu od 8 do 14 u petak biće sakupljana pomoć u prostorijama Crvenog krsta, a građani su pozvani da dođu i doprinesu koliko je u njihovoj mogućnosti. U skladu sa tim, Komandant Štaba je apelovao i na privrednike i na one koji su u mogućnosti da donesu nekvarljive namirnice i sredstva za dezinfekciju. 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *