Potvrđen novi slučaj zaraze korona virusom u opštini Kovačica

U opštini Kovačica, u Padini registrovan je novi slučaj zaraze virusom COVID-19.

Prvi slučaj zaraze korona virusom u opštini Kovačica potvrđen je u nedelju 5. aprila u Padini, drugi u Crepaji narednog dana, odnosno 6. aprila a u sredu 8. aprila registrovan je i treći oboleli u opštini Kovačica.

Nažalost prvi oboleli iz Padine je preminuo, dok su druga dva pacijenta hospitalizovana. Kovid ambulante su u sredu 8. aprila na testiranje poslale 18 uzoraka pacijenata pod sumnjom na COVID-19. Čak 9 je pozitivno na korona virus.

Tri nova slučaja zabeležena su u Pančevu, po dva slučaja u Vršcu i Beloj Crkvi i po jedan u Alibunaru i opštini Kovačica, odnosno Padini.

Prema statističkim podacima u Južnom Banatu je zaključno sa 8. aprilom, 75 osoba pozitivno na korona virus. Od toga u Pančevu 36, Vršcu 24, i opštinama Bela Crkva 6, Alibunar 4, Kovačica 3 (od toga jedan smrti slučaj), dok je u Plandištu i Kovinu zaključno sa 8. aprilom registrovan po jedan oboleli. U opštini Opovo nema registrovanih slučajeva zaraze virusom COVID-19. U Južnobanatskom okrugu se u samoizolaciji nalaze 1.986 osoba, pokazuju jučerašnji podaci Ministarstva zdravlja. Apeluje se na sve stanovnike Južnog Banata da se striktno pridržavaju neophodnih mera koje donosi Vlada Srbije, u konsultaciji sa strukom.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *