Pacijentkinja iz Padine nakon kontrolnog testiranja negativna na Covid-19

Poslednji rezultati testiranja mlađe ženske osobe iz Padine su negativni na virus Covid-19.

Njoj su prvi rezultati pokazivali prisustvo virusa, ali je nakon kontrolnog testiranja istog uzorka potvrđeno da je ipak negativna na Covid-19. Iz opštine Kovačica su zaključno sa sinoćnim rezultatima trenutno četiri osobe pozitivne na korona virus, oni su hospitalizovani u kovid bolnici u Pančevu i njihovo zdravstveno stanje je dobro. Od početka pandemije u opštini Kovačica registrovano je 10 slučajeva zaraze virusom Covid-19. Dve osobe su nažalost preminule a četiri pacijenta su se oporavila. 

U Južnobanatskom okrugu, od početka epidemije virusa Covid-19 do 28. aprila, registrovano je ukupno 231 osoba pozitivna na koronavirus. Za poslednja 24 časa, registrovano je 12 novih slučajeva, u Kovinu 4, u Vršcu 3, u Plandištu 2, a u Pančevu, Beloj Crkvi i Opovu po jedan. U protekla 24 sata, virus Covid-19 odneo je još dva života u Južnobanatskom okrugu. U Kliničkom centru Vojvodine preminula su dva Belocrkvana, kod kojih je 23. aprila potvrđeno prisustvo Covid-19. Reč je o osobama starim 62 i 71 godinu, prenosi portal eVrsac.rs. 

U prethodnih pet dana, došlo je do povećanja broja obolelih od Covid-19 infekcije na teritorijama opština Vršac, Bela Crkva, Plandište i Alibunar. U tom vremenskom periodu, na prisustvo virusa SARS-CoV-2 testirano je ukupno 690 građana ovih opština, od kojih je 46 bilo pozitivno. 

U Kovid bolnici u Pančevu trenutno se leči 91 pacijent. Od početka pandemije u Pančevu je registrovano 84 kovid pozitivnih osoba, u Vršcu 74, a u opštinama Alibunar 21, Bela Crkva 15, Plandište 11, Kovin 13, Kovačica 10 i Opovo 3 osobe. 

Apeluje se na sve stanovnike Južnog Banata da se striktno pridržavaju neophodnih mera koje donosi Vlada Srbije, u konsultaciji sa strukom.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *