Još jedna osoba iz opštine Kovačica se oporavila od korona virusa

Još jedna osoba iz opštine Kovačica oporavila se od virusa Covid-19 i ona je juče puštena kući iz bolnice. Reč je o pacijentu iz Debeljače kome je korona virus potvrđen 17. aprila od kada se i nalazio u pančevačkoj kovid bolnici. 

Od 27. aprila, kada je počelo uzimanje uzoraka u kovid ambulanti u Kovačici do 6. maja, korona virus je potvrđen kod 8 pacijenata, od ukupno 404 testiranih u laboratoriji Vatreno oko u Beogradu.

Šest pacijenata je iz Kovačice, od kojih je pet iz iste porodice, jedna osoba je iz Uzdina a pozitivna je i beba iz Debeljače. 

Podsećamo da je od početka pandemije u opštini Kovačica, računajući i najnovije podatke, virus Covid-19 potvrđen kod ukupno 18 osoba. Šest pacijenata se oporavilo, a dve osobe su nažalost preminule, tako da je trenutno iz naše opštine 10 osoba pozitivno na korona virus. U kovid bolnici u Pančevu se iz opštine Kovačica nalaze dva pacijenta, u Novom Sadu 4, dok su zbog blage kliničke slike 4 osobe u kućnoj izolaciji. Zdravstveno stanje svih obolelih iz naše opštine je dobro. 

Apeluje se na građane da se i dalje ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući strogo poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *