Stonoteniski savez Srbije o nastavku sezone

Izvršni odbor Stonoteniskog saveza Srbije doneo je Odluku o takmičenjima i kalendaru u sezoni 2019/20, nakon ukidanja vanrednog stanja.

Nastavlja se takmičenje u super, prvoj i drugim ligama Srbije.

Plejof superliga se igra u Beogradu prema skraćenom formatu, turnirski 21. i 22. juna. Prvog dana se igraju polufinalne utakmice – po jedan meč a drugog dana pobednici igraju finale. Sve troškove organizacije snosi Stonoteniski savez Srbije.

Kvalifikacioni turniri za popunu super i prvih liga igraju se 27. i 28. juna. Savez će raspisati konkurs za organizaciju turnira, stoji u saopštenju IO STS koji je potpisao predsednik saveza Aleksandar Karakašević. 

Od 1. do 10. juna odigraće se neodigrane utakmice 14. i 15. kola. 

U sredu 10. juna igra se 16. kolo. Sedamnaesto kolo igra se 13. i 14. juna. Poslednje osamnaesto kolo na programu je u sredu 17. juna.

Otkazana su sledeća takmičenja: Ekipno prvenstvo Srbije za juniore i juniorke, ekipno prvenstvo Srbije za kadete i kadetkinje u Temerinu i Kruševcu, ekipno prvenstvo za mlađe kadete i kadetkinje, TOP 12 za juniore i juniorke u Vršcu, TOP 12 za kadete i kadetkinje, TOP 12 za mlađe kadete i kadetkinje u Vršcu, kao i prvenstvu Srbije za veterane. 

Teritorijalni savezi samostalno donose odluke o načinu završetka, ili definitivnom prekidu takmičenja u četvrtom i petom rangu takmičenja i drugim ekipnim i pojedinačnim takmičenjima. 

Stonoteniski savez Vojvodine je odlučio da se u četvrtom i petom rangu takmičenja odigraju prvenstvene utakmice prema sledećem rasporedu: šestog i sedmog juna 16. kolo u svim ligama sa devet i deset ekipa, kao i 9. kolo u Banatskoj ligi. 

Trinaestog i četrnaestog juna 17.  kolo u svim ligama sa devet i deset ekipa, kao i 10. kolo u Banatskoj ligi. 

Poslednje stonotenisko kolo za sve niže lige u Vojvodini 20. i 21. juna a nedelju dana kasnije, 27. i 28. juna, baražni turniri za popunu liga, informiše o predlogu termina za odiravanje mečeva rukovodilac takmičenja za lige koje u u nadležnosti Stonoteniskog saveza Vojvodine Dragan Bunčić.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *