Filip Radović na paraolimpijskim igrama u Tokiju 2021, godine

Dugogodišnji stonoteniser uzdinske Uniree i reprezentativac Crne Gore Filip Radović plasirao sa na Letnje paraolimpijske igre 2021. godine.
   
Početkom jula 2020. godine zatvorena je rang lista u kategoriji 10 na kojoj je student druge godine Fakulteta za fizičko vaspitanje u Novom Sadu treći na svetu.
   
Na paraloimpijske igre u Tokijo u septembru sledeće godine putovaće sa njim i njegov trener i strateg uzdinskog kluba Nikolae Lupulesku,
   
Filip Radović posle nekoliko uspešnih sezona u Unirei nastavlja karijeru u Banatu. U poslednjoj deceniji zrenjaninski klub je jedan od najboljih srpskih klubova.
   
Filipov trener Nikolae Lupulesku nastavlja porodičnu i uzdinsku olimpijsku tradiciju: njegov brat Ilija je osvojio srebrnu medalju za Jugoslaviju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine u paru sa Zoranom Primorcem, na nekoliko narednih igrara učetvovao kao stonoteniser ili trener a kao trener ženske stonoteniske reprezentacije SAD je na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996 učestvovao i Jonice Bosika, trener Uniree u šampionskoj generaciji iz sezone 1985/86.
   
Šansu da se plasira na Letnje olimpijske igre u Tokiju u mešovitom paru i pojedinačnoj konkurenciji ima Uzdinka Izabaela Lupulesku.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *