Počinju Velikogospojinski dani u Crepaji

Otvaranjem izložbe slika autora Branislava Simića u petak 19. avgusta u Crepaji počinju Velikogospojinski dani.

Prva samostalna izložba ovog umetnika iz Crepaje biće otvorena u prostorijama biblioteke u 18 sati.

Proslava Velikogospojinskih dana u Crepaji nastavlja se u subotu 20. avgusta za kada je najavljen „5.Cezarev Memorijal – takmičenje u kuvanju riblje čorbe“. Ovo dešavanje počinje u 10 sati na platou ispred doma kulture „Mita Živkov Lala“. Sat vremena kasnije u parku ispred doma kulture u počinje tradicionalna manifestacija Udruženja žena Vidovdan pod nazivom „Šoljica kafe zove na razgovor“.

Manifestacija povodom Velikogospojinskih dana nastavlja se i naredne nedelje. Od 23. do 26. avgusta na terenima osnovne škole „Sava Žebeljan“ igraće se turnir u fudbalu pod nazivom „Igrajmo za Acu“. U četvrtak 25. avgusta u svečanoj sali mesne zajednice sa početkom u 19 sati održaće se „Crepajački kabare“. Nastupa dramski umetnik Miroslav Žužić uz muzičku pratnju Pere Petrova. Ujedno će biti promovisana knjiga „Daske u glavi i još ponešto“. Velikogospojinski šahovski turnir najavljen je za subotu 27. avgust. Reč je o jubilarnom 10. turniru koji će i ovoga puta biti organizovan u svečanoj sali mesne zajednice u Crepaji sa početkom u 10 sati. Istog dana sa početkom u 9 sati održaće se celodnevni rukometni turnir.

Ove godine je učešće prijavilo 10 ekipa. U nedelju 28. avgusta na sam dan praznika Velika Gospojina u svečanoj sali mesne zajednice u 19 sati upriličeno rezanje slavskog kolača. Ovogodišnja proslava Velikogospojinskih dana biće završena manifestacijom „Igrom i pesmom kroz Crepaju“ , tradicionalnom smotrom folklornih ansambala iz Vojvodine u organizaciji Kulturno umetničkog društva „Sveti Sava“. Program je najavljen za 4. septembar i održaće se na letnjoj pozornici u Crepaji. Glavni organizator manifestacije Velikogospojinski dani u Crepaji je mesna zajednica a pokrovitelj opština Kovačica. 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *