MDMJ 2023: Kovačica okupila ambasade, ministarstva, nacionalne savete i brojne medije

Program je ove godine realizovan u tri celine – svečano otvaranje, radni sastanak i okrugli sto i program Četiri niti jedan vez. U ime Opštine Kovačica pozdravne reči uputio je domaćin Jaroslav Hrubik.

U ime Ministarstva za kulturu govorio je rukovodilac Odeljenja za kulturno nasleđe Miloš Gajić, a svoje izlaganje je izneo i predsednik Komisije za saradnju sa Uneskom prof. dr Goran Milašinović koja je tradicionalni i ovogodišnji pokrovitelj.

U ime Pokrajinske vlade obratila se Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.
Čestitajući ovaj izuzetan dan, ona je istakla da je jezik jedan od najvažnijih elemenata svakog nacionalnog identiteta, a njegovo očuvanje najpreča briga svake nacionalne zajednice.

U opštini Kovačica održan je radni sastanak sa predstavnicima ambasada, nacionalnih saveta i ministarstva radi jačanja međuinstuticionalne saradnje. Ujedno održan je i okrugli sto na temu „Informisanje kao sredstvo očuvanja i razvoja jezika i pisma jezika nacionalnih zajednica – nacionalnih manjina“, na kojem su učestvovali predstavnici manjinskih medija.
U Domu kulture „3. oktobar“ u Kovačici priređen je i kulturno-umetnički program pod nazivom „Četiri niti, jedan vez“, na kojem su nastupili izvođači na četiri jezika, kao i brojna kulturno-umetnička društva iz Kovačice, Crepaje, Uzdina, Padine, Idvora i Debeljače.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *