Fond za mlade talente raspisao konkurs za nagrađivanje sredjoškolaca za postignute izuzetne uspehe

Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je 45. po redu Konkurs za nagrađivanje učenika srednjih škola za postignute izuzetne uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima tokom kalendarske 2022. godine, a biće otvoren do 20. oktobra.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim republičkim i međunarodnim takmičenjima, a svaki kandidat može biti nagrađen samo jednom nagradom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2022 godine, navodi se u saopštenju Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

U zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara.

Priznata takmičenja obuhvaćena su Kalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete na republičkom ili međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti.

Osnovni cilj i misija ovog načina nagrađivanja već 15 godina je, kako se navodi, pružanje podrške mladim i izuzetnim talentima u najranijim fazama njihovog školovanja ali i motivacije da nastave da ređaju uspehe kako bi kasnije postali i stipendisti Fonda.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *