Najbogatiji – prvi vikend Kovačičkog oktobra

Ovogodišnji “Kovačički oktobar” počinje u petak 29. septembra. Na trgu ispred Doma kulture je u 17. časova polaganje venaca na spomenik palim borcima Kovačice. U 20. časova u dvorištu Mesne zajednice na programu je rok veče. Posle lokalnih bendova nastupa Zana. Nakon poznate beogradske grupe, nastupiće lokalni DJ.

Najviše dešavanja biće organizovanih u subotu 30. septembra. U 12. časova je u velikoj sali Mesne zajednice najpre svečana sednica Saveta Mesne zajednice u Kovačici. Otvaranje 72. salona naivne umetnosti u Galeriji naivne umetnosti je planirano za 13. časova. Sat kasnije su dva dogadjaja. Izložbu jubilaraca slovačkog naivnog slikarstva u Srbiji organizuje Galerija Babka a u 14. časova se organizuje i turnir u katanu, društvenoj igri u prostorijama Društvenog kutka „Mozaik“ u Janošikovoj ulici. Nekoliko dogadjaja u dvorištu Mesne zajednice planirano je da počne u 15. sati: muzičari, pevači i igrači folklora pripremaju tracicionalnu manifestaciju Amateri svome mestu, istovremeno počinje i Vašar rukotvorina i gastronomskih specijaliteta, zatim kuvanje brindzovih knedli, kao i tortijada.

U srcu SRC-a – Sportsko-rekreativnog centra Slavija – pomenute subote 30. septembra sa početkom u 16. časova odigraće prijateljsku utakmicu večiti rivali domaća Slavija i padinska Dolina. Muzičko veče sa slovačkom narodnom muzikom i narodnim veseljem planirano je da u dvorištu Mesne zajednice počne u 19. časova.

U nedelju 1. oktobra će sva dešavanja biti organizovana u Sportsko-rekreativnom centru „Slavija“. U devet časova je gulašijada, u deset počinju dva dogadjaja: fudbalski turnir petlića i dečiji dan. Pomenuti dečiji dan biće uvertira za Dečiju nedelju koja počinje u ponedeljak 2. oktobra.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *