Brnabić i Hil u poseti Idvoru

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasador SAD Kristofer Hil obišli su Idvoru rodnu kuću Mihajla Pupina, školu koju je pohađao, i Narodni dom.

Zajedno sa premijerkom i ambasadorom su i jedan od osnivača i izvršni direktor „Pupin inicijative“ Vuk Velebit, koji je organizator posete.

Premijerku i ambasadora SAD dočekala je delegacija opštine Kovačica predvođena zamenikom predsednika opštine Kovačica, Petrom Višnjičkim, i direktor Doma kulture Mihajlo Pupin u Idvoru, Svetislav Zakić.

Kustosi muzeja predstavili su rodni kuću, staru školu i Narodni dom i ovom prilikom istakli koje se redovne aktivnosti održavaju u Idvoru, a koje za zadatak imaju negovanje Pupinove zaostavštine.

Svaki oktobar meštani Idvora posvećuju Mihajlu Pupinu, tako što organizuju brojne manifestacije od kojih je najznačajnija Svečana akademija, koja se obeležava 9. oktobra na dan kada je i rođen Mihajlo Pupin, a dodeljuju se i Pupinove medalje mladim talentima, istraživačima, onima koji su zaslužni za očuvanje Pupinovog dela.

Ove godine obeležava se 170 godina od rođenja Mihajla Pupina.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *