Napad na profesora nije političke prirode

BEOGRAD – Policija je danas uhapsila Leonarda Pastora (29) iz okoline Pančeva koji se sumnjiči da je 31. avgusta pretukao profesora gimnazije iz Kovačice Gorana Herlinga

, a šefica biroa za saradnju s medijima MUP-a Biljana Popović – Ivković je izjavila da motiv tog napada nije političke prirode, već da je u pitanju privatni sukob.
Ivković je gostujući za televiziju Pink rekla da je policija brzo i efikasno identifikovala i uhapsila osumnjičenog i da je protiv njega podneta krivična prijava zbog teških telesnih povreda koje je naneo profesoru Herlingu.

„Zbog brojnih spekulacija u javnosti, moram da kažem: Herling je zapravo obmanuo javnost iznoseći u medijima kako su to navodno učinile fašističke grupe, političke organizacije, politički neistomišljenici i slično. Ovde je reč isključivo o privatnom sukobu. Profesor Herling je došao u sukob sa svojom koleginicom u giminiziji u kojoj radi, vređao je i omalovažavao i potom je njen mladić rešio da se obračuna sa njim i to je kompletna istina“, rekla je Ivković.

Kako kaže, policiji treba dozvoliti da radi svoj posao i skandalozno je to što se u poslednje vreme istraga vodi u medijima.

„Posao policije je da pronađemo, identifikujemo i uhapsimo osumnjičenog, a u ovom slučaju se prosto stvorilo plodno tle za spekulacije kako politika opet stoji iza ovog slučaja. To je privatni sukob i osumnjičeni će biti procesuiran“, navela je Ivković.

Iako su Herlingovi prijatelji, pa i on sam, sumnjali da je Herlinga pretukla grupa fašista ili ljudi razlicitog politickog stava koji iznosi na svom blogu, motiv brutalnog obračuna bio je taj što je navodno Herling vređao svoju koleginicu Aleksandru Mijailović, profesorku filozofije u zbornici tog istog dana, nazivajuci je narkomankom, piše Blic.

Ona se požalila svom dečku Leonardu Pastoru, koji mu je iste veceri pokucao na vrata, a Herling je izašao sa bejzbol palicom.

Došlo je do tuče, a profesor je zadobio teške povrede glave i zbrinut je u pančevačkoj bolnici zbog potresa mozga.

Profesor je ranije za „Blic“ tvrdio da su u pitanju bila čak tri napadača.

„Čuo sam kucanje, obično i otvorim, često se radi o mojim učenicima, ali mi je instinkt rekao da nešto nije u redu, pa sam poneo i bejzbol palicu“, rekao je profesor.

„Nagrnuli su na mene, bar njih trojica, koliko sam video u tom trenutku. U bolnici mi je rečeno da sam udaren teškim metalnim predmetom i da mi je glava sva isečena“, ispričao je za „Blic“ Herling, tvrdeći da je uzrok napada njegovo angažovanje protiv vlasti u Kovačici, kao uzbunjivač i nestranačka ličnost.

izvor: TANJUG

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *