Najbolji turistički film u regionu Jedinstvena zemlja nadomak nas

Turistički promo film Jedinstvena zemlja nadomak nas… je na ovogodišnjem Jahorina film festivalu u BIH osvojio nagradu Zlatni javor, za najbolji turistički film u regionu.

Selektor festivala, dekan Akademije umetnosti u Banjaluci, Luka Kecman, od 970 prijavljenih filmova u zvaničnu selekciju izabrao je 150, i to 31 dokumentarni film, pet dokumentarnih televizijskih filmova, 37 kratkih igranih filmova, 15 eksperimentalnih, 24 animirana, šest studentskih, 16 ekoloških i 16 turističkih filmova.
Ovogodišnji festival imao je dva žirija. Dokumentarne i kratke igrane filmove ocenjivao je žiri u sastavu Dario Ćulum, profesor Akademije umetnosti u Banjaluci, Osman Arslanagić, profesor na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu i Snježan Lalović, novinar i autor velikog broja filmova. Ekološke i turističke filmove ocenjivao je predsednik oba žirija, ambasador Slovačke u BiH Jan Pšenica, novinar i autor iz Zagreba Darko Halapija i novinar iz Sarajeva Dževdet Tuzlić.
Generalni pokrovitelj Festivala je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, a pokrovitelji su Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.
Inače ideja za film „Jedinstvena zemlja nadomak nas…“ potekla je od Kreativnog centra za turizam, umetnost i kulturu iz Kovačice a finansijsku podršku je ova nevladina organizacija imala od naše lokalne samouprave i Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije. Reditelj filma je Boris Miljković iz Beograda.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *