Održana peta sednica Skupršine opštine Kovačica

Sat i po trajala je peta sednica Skupštine opštine Kovačica održana 17. novembra. Pred odbornicima bile su 22 tačke dnevnog reda. Prve tri su usvojene sa 23 a sve ostale sa 24 glasa i nijednim protiv niti urdržanim jer su predstavnici opozicije napustili pre glasanja salu za sednice Opštinske uprave Kovačica.

„Realizacija budžeta je ostvarena u planiranim iznosima,“ istakla je u završnom obraćanju prve tačke načelnica za budžet i finansije Alžbeta Markova. Prva tačka  dnevnog reda ticala se razmatranja predloga konsolidovanog Izveštaja o izvršenju budžeta za period od januara do septembra tekuće godine. Na ovu tačku dnevnog reda primedbe i sugestije imao je šef Odborničke grupe DS Miroslav Krišan koji je izneo primedbe na suficit, kredite, donacije, Poslovno rekreativni centar Relaks i JP Naš Stan. Razmatranje o ovoj tački dnevnog reda trajalo je pola sata.

Odbornici su razmatrali i  predlog Odluka o izmenama i dopunama Odluke o obrazovanju mesnih zajednica. Primedbu na predlog Odluke imao je šef Odborničke grupe LSV Jan Gages, a odgovor je dobio od predsednika opštine Milana Garaševića.

Naredna tačka koja se razmatrala duže je šesta po redu a ticala se razmatranja Odluke o izboru strateškog partnera za finansiranje projektovanje i izvođenje radova na gasifikaciji naseljenih mesta na teritoriji opštine Kovačica. Za reč su se javili povodom ove tačke Miroslav Krišan, Milan Garašević, Emanuel Lupulesku, Lazar Ružić i Novica Trajković. Zaključak polemike je da je gasifikaciju u opštini Kovačica, naročito zbog potencijalnih investitora, potrebno sprovesti.

Sedmu tačku  predloga Odluke o pravima i uslugama u oblasti socijalne zaštite na našoj teritoriji obrazložila je načelnica za društvene delatnosti Tanja Bubeskov, dok je narednu tačku –  predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o radnom vremenu poslovnih objekata obrazložila načelnica za urbanizam Virđinija Krivači.

Od 9. do 21. tačke odbornici SO Kovačica nisu se javljali za reč.

Kod 22. tačke, koja se ticala razmatranje predloga razrešenja i imenovanja jednog člana UO Galerije naivne umetnosti, šef odborničke grupe DS Miroslav Krišan sugerisao je kolegama odbornicima da su Galerija naivne umetnosti, a u okviru nje i Dom Martina Jonaša, osetljive teme koje bi trebalo razmatrati sa velikom pažnjom.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *