Izabela stopama Ilije

Uzdinka Izabela Lupulesku korača stonoteniskim stopama svog rođaka Ilije Lupuleskua koji od školskih do današnjih dana igra izuzetan stoni tenis u parovima i mešovitim parovima.

Dok je Ilija u paru sa Zoranom Primorcem osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, Izabela je na pragu ulaska u finale miksa Svetskog juniorskog prvenstva u Kejptaunu. U paru za Slovencem Darkom Jorgićem uspeli su da savladaju favorizovani rumunski miks Adina Diakonu – Kristian Pletea 3:2 i obezbede medalju sa prestižnog takmičenja najboljih među najboljima.
U polufinalu igraće protiv japanskog para Hina Hajata – Juki Macujama. Direktan prenos u 19. časova i 15. minuta obezbeđen je preko interneta na srpskoj web strani Stoni tenis.org ili sajta Međunarodne stonoteniske federacije ITTF klikom na dešavanja iz Kejptauna.
Izabela Lupulesku je ostala i u pojedinačnoj konkurenciji među 16 najboljih na svetu a za ulazak u četvrtfinale igraće protiv Ce Ving Mak iz Hong Konga.
Ostale izabranice Nikolaja Lupuleskua – Sabina Šurjan, Tijana Jokić i Dragana Vignjević u pojedinačnoj konkurenciji u Južnoj Africi nisu uspele da se plasiraju među 32 najbolje na svetu, ali su za Srbiju i ovo izuzetni rezultati   – imati sve igračice među 64 najbolje o čemu je stonotenisku javnost 4. decembra obavestio i novinar Simon Dajš preko portala Međunarodne stonoteniske federacije.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *