Nova prostorija za školsku biblioteku

U osnovnoj školi “Mlada pokolenja” u Kovačici otvoren je novi renoviran prostor školske biblioteke. U nekadašnjoj učionici srpskog jezika učenici će između ostalog moći da rade svoje domaće zadatke i dodatno uče uz pomoć dežurnih nastavnika.

Ideja za preuređivanjem učionice za potrebe biblioteke nastala je zbog nedostatka prostora za sve knjige, s obzirom da je i nedavno u ovu školu stigla nova literatura. Prema rečima direktorke osnovne škole “Mlada pokolenja” Anjičke Bireš, zahvaljući sredstvima u iznosu od 156 hiljada dinara koja su dobijena iz Ministarstva prosvete kupljene su nove knjige, pretežno enciklopedije.

 

 

Finansijska sredstva za renoviranje učionice obezbeđena su iz republičkog i opštinskog budžeta. Svečano otvaranje nove prostorije školske biblioteke održano je 13. decembra kada je organizovano literarno veče u okviru kog su prezentovani nagrađeni literarni i multimedijalni radovi učenika i organizovan kratak program za roditelje, stare roditelje i nastavnike. Direktorka kovačičke osnovne škole je rekla da će ovaj prostor osim za čitanje i učenje i nadalje služiti i za literarna okupljanja i razne prezentacije. – Na predlog roditelja i nastavnika učionica će poslužiti i za dnevni boravak učenika višeg razreda, rekla je Birešova.

 

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *