Stonoteniseri aktivni već početkom 2017. godine

Stonoteniska 2017. godina počinje u nedelju 8. januara Pojedinačnim prvenstvom regiona za juniore.

U subotu 14. i nedelju 15. januara Stonoteniski klub Železničar organizuje u Nišu dva turnira B klase za rang listu: najpre za kadete a zatim i za mlađe kadete. Pojedinačno prvenstvo regiona za mlađe kadete na programu je u subotu 21. januara. Sutradan je isto takmičenje ali za seniore. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su na programu 24. januara. Drugi deo prvenstva u svim ligama počinje 28. januara. Poslednje takmičenje u januaru rezervisano je za juniore – Turnir B kategorije u organizaciji Stonoteniskog kluba Lav u Šapcu.

Evropsko prvenstvo za igrače i igračice do 21. godine na programu je od 2. do 5. februara. U nedelju 5. februara održava se i Ekipno prvenstvo za juniore. Od 8. do 12. februara je u Olomoucu Otvoreno prvenstvo Češke za juniore i kadete. Jedanaesto ligaško kolo igra se drugog vikenda drugog meseca: 11. i 12. februara. Osim dvanaestog kola prvenstva je u subotu 18. februara u Mladenovcu turnir za rang listu B klase juniora a sutradan isto takmičenje ali za mlađe kadete u Šapcu. Poslednjeg vikenda – 25. i 26. februara – igra se 13. kolo šampionata.

Od najznačajnijih međunarodnih takmičenja u martu i aprilu – od 9. do 12. marta je Otvoreno prvenstvo Italije za juniore i kadete, dok je Zagiping u Zagrebu od 21. do 23. aprila.

Polufinala i finala plej-off-a na kojem ćemo dobiti novog ili starog seniorskog klupskog šampiona Srbije u obe konkurencije na programu je u prvoj polovini maja. Juniori i kadeti završavaju sezonu 2016/17 Otvorenim prvenstvom Poljske od 24. do 28. maja a veterani 9. prvenstvom Srbije poslednjeg vikenda u maju.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *