Mihal Šulja odličan i u 2016. godini

Najbolji takmičar Atletsko-rekreativnog kluba Maratonko iz Kovačice Mihal Šulja ostvario je odlične rezultate i u 2016. godini.

Pobednik Balkanske trkačke lige za 2015. godinu postao je prošle godine reprezentativac Srbije u ultramaratonu i vicešampion Srbije u trčanju na 24 sata. U trci na 24 sata postigao je na Evropskom prvenstvu u Francuskoj drugi rezultat svih vremena u Srbiji. Na pomenutom prvenstvu bio je 33. od 98 takmičara. Ispunio je normu za Svetsko prvenstvo u ultramaratonu na 24 sata a ostvario je i treći rezultat svih vremena u Srbiji u trčanju na 6 sati.

Izuzetan rezultat postigao je i u Atini u trci na 48 sati – sa pretrčanih 261 kilometar osvojio je peto mesto. Na najvišem postolju stajao je 2016. godine od značajnijih takmičenja na trkama u Šidu, Beogradu, Fruškoj Gori i dva puta u Novom Sadu. Vicešampion bio je u Novom Gradu u Bosni i Hercegovini, Prijepolju, kao i dva puta u Beogradu u dve nove različite trke od one kada je bio šampion. Na međunarodnom ultramaratonu Osijek – Apatin zauzeo je četrtu poziciju, dok je na polumaratonu u Zrenjaninu osvojio šesto mesto.

Šulja je uz dvadesetak svojih klupskih drugova jedan od organizatora prvog Kovačičkog polumaratona 19. marta.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *