Unirea na sredini tabele posle pola sezone

Uzdinska Unirea je zauzela peto mesto u jesenjem delu prvenstva Druge južnobanatske lige Zapad – Sever. Žuto-plavi su tri utakmice rešili u svoju korist i tri odigrali nerešeno. Imaju 12 bodova uz pozitivnu gol razliku plus 5, postigli su 13 golova, primili 8. Unirea ima peti napad u ligi i treću odbranu.

Žuto-plavi nastupaju u Drugoj južnobanatskoj ligi dugo godina. U sezoni 2008/09 su postigli najveći uspeh poslednjih godina osvojivši treće mesto što je najbolji plasman u poslednjih devet sezona, ali su godinu dana kasnije bili tek trinaesti. Sezone 2010/11 Uzdinci osvajaju osmo mesto, zatim su u dve sledeće bili najpre deveti a u sezoni 2012/13 sedmi. U sezoni 2013/14 je u Drugoj južnobanatskoj ligi Zapad – Sever Unirea osvojila četvrto mesto.

Uzdinski klub je bio od klubova iz naše opštine prvi koji je bio u višem rangu takmičenja: Unirea je bila sedma u Banatskoj ligi 1950. godine a sledeće 1951. godine deseta kada je Banatska liga i ukinuta. Uzdinci su u Vojvodjanskoj ligi u sezoni 1965/66 zauzeli 18. mesto. Prošle godine Unirea je proslavila devet decenija od osnivanja.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *