Danilo Pustinjaković – zvezda prelaznog roka

Legendarni golman Danilo Pustinjaković novi je čuvar mreže idvorskog Poleta i za sada je najveća zvezda zimskog prelaznog roka u Fudbalskom savezu opština Kovačica – Opovo. Vest o prelasku Pustinjakovića u plavo-beli tabor je potvrdio za naš program sekretar saveza Jan Cicka.

Čarobnjaka travnatih terena znaju ljubitelji fudbala iz naše opštine po fantastičnim odbranama u dresu padinske Doline, u prolećnom delu šampionata Prve lige Srbije 2014. godine. 
   
Tokom svoje izuzetno uspešne golmanske karijere Pustinjaković je branio boje mnogih naših superligaških, prvoligaških i srpskoligaških klubova: Proletera i Banata iz rodnog Zrenjanina, Čukaričkog Stankoma iz Beograda, Jagodine, Napretka iz Kruševca, Novog Pazara, Radničkog 1923 iz Kragujevca, Mladosti iz Lučana, Kolubare iz Lazarevca i padinske Doline.

Čuvao je mrežu i za makedonski Ðorče Petrov protiv beloruskog Bate Borisova u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2009. godine, branio u rumunskoj superligaškoj ekipi Panduri – pored ostalog i protiv prvaka Evrope Steaue pred 20.000 navijača, boravio u pečalbi i u Azerbejdžanu.

Od proleća 2014. godine bio je dve i po sezone u Padini: najpre branio za Dolinu, zatim bio pomoćni golman crveno-plavih a kasnije i trener čuvara mreže. Golmani su kao vino, što su stariji to su bolji, potvrdjuje i golmanska legenda Pustinjaković, nova akvizicija idvorskog Poleta.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *