Licitacija poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini do kraja februara

Ovogodišnja licitacija poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštini Kovačica biće održana u toku februara. -Jozef Havjar stručni saradnik za poljoprivredu u opštinskoj upravi kaže da je ostalo malo zemljišta za licitaciju jer je na 1600 hektara primenjeno pravo prečeg zakupa za stočare a nekoliko stotina hektara zemlje je vraćeno vlasnicima po sistemu restitucije. „Možda nema mnogo zemlje za licitaciju ali zainteresovanost je velika“ navodi Havjar.

Za prijavu na licitaciju potrebno je da učesnici licitacije tri godine imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo a potvrdu o tome mogu izvaditi u upravi za trezor u Pančevu. Od ove godine primenjuje se i novo pravilo a to je da učesnici moraju da imaju prebivalište na teritoriji Katastarske opštine gde se vrši licitacija najmanje tri godine.

Individualni poljoprivrednici moraju da imaju najmanje pola hektara u vlasništvu u Katastarskoj opštini Kovačica a firme moraju biti registrovane na teritoriji gde se vrši licitacija i da imaju u posedu najmanje 10 hektara zemljišta.

Novina od ove godine je da potvrda o prijavi na penzijsko i invalidsko osiguranje nije potrebna. Kompletna prijava se podnosi na prijavnicu SO Kovačica.
Svi zaitresovani poljoprivrenici mogu slobodno da pripremaju dokumntaciju koja važi 6 meseci.

Dodatne informacije zaiteresovani mogu da dobiju u Odeljenju za Lokalno ekonomski razvoj u zgradi SO Kovačica, kancelarija br 22 na 1 spratu.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *