Kovačička opština i ove godine veliko gradilište

Gasifikacija  cele opštine i završetak  fabrike vode u Kovačici

Povodom Potpisivanja Ugovora za Gasifikaciju cele opštine Kovačica i dodele sredstva od 41,6 miliona dinara za završetak Fabrike vode u Kovačici od strane Fonda za kapitalna Ulaganja APV, predsednik opštine Kovačica Milan Garašević sa najbližim saradnicima održao je konferenciju za štampu i tom prilikom upoznao građane sa velikim kapitalinim investicijama predviđenim za tekuću godinu, ispunivši obećanja dato građanima.

Sklopljen Ugovor izmedju opštine Kovačica Javnog preduzeća Srbijagas i Promon grupe iz Novog Sada o gasifikaciji svih naseljenih mesta u Kovačičkoj opštini ima ogroman više struki značaj pre svega privlačenja investicija. Ugovor je vredan 1 milijardu i 536 miliona 981,568 hiljada dinara koje je jedno od najvećih investicija u ovoj godini u Vojvodini. Radovi počinju u martu a završetak je predviđen za 18 meseci.

Druga invsticija po značaju je završetak Fabrike vode u Kovačici.
Do kraja godine Kovačičani će piti najzdraviju vodu iz vodovoda u rangu flaširane vode.
Garašević se osvrnuo i na činjenicu da su prethodne vlasti tri puta raskidale partnerske ugovore sa investitorima za gasifikaciju a sada  promišljenim izborom partnera odmah prelazi na ivesticiju koja ima nemerljivi značaj za budućnost Kovačičke opštine.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *