Mihal Šulja šampion Srbije uz petnaesti rezultat na svetu ove godine

Izuzetan rezultat postigao je 11. marta u Beogradu ultramaratonac Mihal Šulja na takmičenju pod nazivom “Maraton maratona” koje je ujedno bilo i prvenstvo Srbije u ultramaratonu na šest sati.

    Šulja je postao šampion Srbije. Kovačički as je za šest sati pretrčao 75 kilometara i 740 metara što je drugi rezultat u Srbiji svih vremena i petnaesti rezultat na svetu ove godine.
    Organizator trke bio je Atletski savez Srbije ekstremnih trka. 
    Šulja na rang listama Balkanske trkačke lige za ovu godinu deli prvo mesto po pretrčanim ultramaratonima – do sada je istrčao tri, isto kao i Marinko Knežević.
    Od deset najboljih trka ove godine su na listi najboljih čak tri koje je istrčao pobednik Balkanske trkačke lige za 2015. godinu. Osim Maratona maratona koji je na drugoj poziciji, trka Mihala Šulje sa Šidskog maratona je na četvrtom mestu a sa BTL trening trek ultra trke je na petom poziciji, što je fantastičan rezulat – tri trke jednog atletičara među najboljih pet. 
    Među TOP 12 takmičara je Šulja trenutno na drugom mestu, odmah iza Ante Živkovića, četvrti je na listi po najviše pretrčanih kilometara ove godine – ukupno 270 kilometara a šesti po provedenom vremenu na stazi 22 sata i 22 minuta.

    U paru sa suprugom Miroslavom su za sada treći u takmičenju parova sa pretrčanih 111 kilometara a u takmičenju najbolja porodica Balkanske trkačke lige za ovu godinu je bračni par Šulja na drugoj poziciji.  
                                            J. Šp.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *