Noć sa Andersenom u osnovnoj školi u Kovačici

“Noć sa Andersenom” program koji je namenjen učenicima nižih razreda osnovne škole u ponedeljak 03. aprila je realizovan u osnovnoj školi “Mlada pokolenja” u Kovačici.

Deca su zajedno sa svojim nastavnicima pripremili zanimljiv, nesvakidašnji i originalan večernji program koji će svi dugo pamtiti. Program je obuhvatio pozorišne igre, čitanje bajki, radionice i na ovaj način su deca oživela likove iz Andersenovih bajki. Noć sa Andersenom se organizuje širom Evrope, uvek početkom aprila s obzirom da je danski književnik, poznati pisac bajki Hans Kristijan Andersen rođen 02. aprila.

Taj datum je izabran i za Svetski dan dečije knjige. Kovačička škola se po prvi put uključila u ovaj projekat koji je nastao u češkom gradu Uherske Hradište, gde su dve maštovite bibliotekarke došle na ideju da motivišu decu da više čitaju. Sada su u taj projekat uključene sve škole i biblioteke širom Češke, ali i biblioteke u Slovačkoj, Poljskoj, Sloveniji, Ukrajini, Španiji, Velikoj Britaniji, Danskoj, Nemačkoj, SAD.

U Srbiji je ta manifestacija prvi put organizovana 2015 godine u Češkom selu u Južnom Banatu. Osim što su kovačički učenici sada više motivisani da uzmu knjigu u ruke na ovaj način se nadovezuju i nova prijateljstva i stvaraju dobri odnosi među učenicima.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *