Kovačičanin Darko Jonaš putuje u Italiju na “Hippo” takmičenje

Darko Jonaš učenik osnovne škole “Mlada pokolenja” iz Kovačice, predstavljaće svoju školu na Međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika “Hippo” koje se 13. i 14. maja održava u Italiji.

Takmičenje se sastoji od tri kvalifikaciona kola u kojima je za proteklih pet godina, koliko se organizuje učestvovalo čak 16 hiljada takmičara uzrasta od 10 do 19 godina iz celog sveta.

Prvo kolo kvalifikacija održano je 04. marta u nekoliko država, polufinale 01. aprila a finale je zakazano za 13. i 14. maj u italijanskom mestu Lido Di Jezolo. Darko na pomenutom takmičenju učestvuje treću godinu za redom. On iza sebe ima puno takmičenja, ne samo iz engleskog nego i iz drugih stranih jezika. Uspešan je bio i na nedavno održanom okružnom takmičenju iz engleskog jezika sa kojeg se plasirao na republičko, koje će biti održano do kraja ovog meseca. Ljubav prema stranim jezicima je Darku odredila i dalje školovanje. U septembru će krenuti u srednju školu a opredelio se za Bilingvalnu gimnaziju “Piera Di Courbentina” u Slovačkoj.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *