Obecná knižnica Kovačica 22 ročná

Obecná knižnica v Kovačici dňa 15.mája oslávila 22. rokov pôsobenia.

Z tej príležitosti v priestoroch knižnice otvorená je krajanská výstava literárnych diel autorov z Obce Kovačica, a okrem výstavy prítomní si mali možnosť vypočuť o lokálnej ženskej litrárnej tvorbe pre deti a dospelých.

V rámci programu o svojej tvorbe hovorili autorky Mária Kotvášová Jonášová a spisovateľka Anna Dudášová, Kovačičanka žijúca v meste Malo Crniće. Rozhovory s hostkami viedla a program moderovala Dr. Zuzana Čížiková. Touto príležitosťou, okrem narodenín knižnice, pripomenuli sa aj dve skvelé jubileá hostiek, vlaňajšie osemdesiatiny Dudášovej a šezdesiatiny Kotvášovej-Jonášovej.

Hostí privítal úradujúci riaditeľ knižnice Slobodan Stevanovski, pokiaľ v rámci programu slova sa ujala aj riaditeľka obecnej knižnice Malo Crniće, ktorá hovorila o tvorbe významnej kovačickej rodáčky Anny Dudášovej v Malom Crnići, pokým profesorka slovenčiny Katarína Stanová hovorila o lokálnych autorkách z našej obce.

Svojou prítomnosťou výstavu zveličili aj hostia z obecnej správy Malo Crniće v čele s predsedom obce Mališom Antonijevićom. Na úvod narodeninového večierku zaspievala Gabriela Svelíková za sprievodu Pavla Tomáša ml.

Inak, dňa 15. mája roku 1995 Obecná knižnica Kovačica bola založená ako samostatná ustanovizeň. Počas 22 rokov pôsobenia realizovala množstvo aktivít buď vo svojej ústredni, alebo pobočkách v Padine, Crepaji a Debeľači a získala si podporu mnohých významných ustanovizní.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *