Cilj fudbalera Poleta – prvaci ili vicešampioni

Fudbaleri Poleta počinju pripreme na idvorskom stadionu u nedelju 23. jula sa početkom u 18. časova. Novi trener „Poleta“ je Zlatko Mršulov iz Kovačice.

Prelazni rok je u toku do kraja avgusta. Iz Poleta su otišli golman Pustinjaković u FK „Begej“ iz Žitišta, kao i napadač Rudnički u FK „Radnički“ iz Sutjeske.

Dres „Poleta“ oblačiće od nove sezone novajlije – napadač Đaković iz sečanjskog „Bilećanina“, zatim golman Stojkov iz Zlatice, vezni igrač Rašić iz Kluba malog fudbala Kopernikus SAS iz Zrenjanina, drugi vezista Jorgić iz Šumadije 1923 iz Kragujevca, kao i štoper Vodeničar iz Omladinca iz Opova.
U najavi je i dolazak drugog štopera Milutinova iz Borče.

Prema rečima Koste Banovca, alfe i omege idvorskog sportskog kolektiva, ambicije Poleta su prvo ili drugo mesto. Sve uslove za vrh tabele Polet ima: gro igračkog kadra ostaje u Idvoru, finansijska situacija je stabilna. Ko želi da dođe u Polet može, ali pod uslovom da ispuni dva osnovna kriterijuma: da bude dobar čovek i da bude odličan fudbaler pošto Idvorci ne žele da stave u zapećak ni domaće fudbalere.

Polet je bio inicijator ideje da se do pre nekoliko godina najbrojnija liga  u najnižem rangu takmičenja smanji sa 18 klubova na manji broj u dve Druge južnopbanatske lige Zapad: Sever i Jug.

Idvorci sada podržavaju ideju sa se broj klubova u baražu sa četiri smanji na tri, da prvaci liga Sever i Jug odmaraju u prvom krugu baraža – da im to bude nagrada za uložen trud u prvom delu šampionata, kao i da prolećni deo prvenstva počne već u martu a da se baraž mečevi igraju samo nedeljom, pošto je za fudbalere iz najnižih liga naporno da svoje mečeve igraju sistemom sreda – nedelja, ako se ima u vidu da se tokom nedelje u klubovima malo trenira za napornije fudbalske predstave.

Što se pak tiče navijača – za njih su mečevi baraža bili prava poslastica: prepuni stadioni, većinom neizvesne, dramatične i dinamične utakmice uz bučno navijanje i bezbroj prisutne publike koja je u sedišta odigravanja duela dolazila i iz ostalih mesta opštine, okoline ili gldalaca – pristalica gostujućeg tima.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *