Dolina jesenji vicešampion, Vojvodina šesta

Odlične rezultate postigli su naši fudbalski klubovi na kraju jesenjeg dela prvenstva Prve južnobanatske lige: sve tri pobede Vojvodine iz Crepaje u poslednja tri kola, kao i osvojenih 13 od mogućih 15 bodova Doline iz Padine u poslednjih pet kola.

Na stadionu Sto topola je Vojvodina savladala jesenjeg šampiona BAK iz Bele Crkve rezultatom 1:0 a tri boda identičnom minimalnom pobedom ostvarila je i Dolina nad Radničkim u Barandi.

Na kraju prvog dela šampionata prvak BAK ima 39, vicešampion Dolina dva boda manje – 37 bodova a treći Borac iz Starčeva 31 bod. Ova tri kluba su možda i jedini kandidati za osvajanje titule prvaka.

Četvrti Partizan iz Uljme ima 27 bodova, Sloga iz Banatskog Novog Sela 25 bodova a šesta Vojvodina 24 boda.

BAK ima jednu pobedu više od Doline, Padina jednu nerešenu utakmicu više od Bele Crvkve. Crno-beli i crveno-plavi imaju i istu gol razliku – plus 29. BAK ima najbolju odbranu u ligi, primili su samo osam golova, Dolina najbolji napad u ovoj polusezoni, dali su 44 gola, skoro tri po meču. Jedina dva poraza su crno-beli doživeli od naših klubova: Padine i Crepaje.

U prvom prolećnom kolu Dolina odlazi na megdan Crvenoj zvezdi u Pavliš a Vojvodina dočekuje trećeplasirani Borac iz Starčeva.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *