Karate klub Kovačica u 2018. godini

Naša medijska kuća zamolila je trenera Karate kluba Kovačica Dragana Vukelića da odgovori na nekoliko pitanja o klubu koji trenira.

Po Vukeliću naveći uspeh ove godine je Karate klub Kovačica ostvario na Kupu Srbije. Takmičenje je održano 28. oktobra u Beogradu u Hali sportova Ranko Žeravica. Karate klub Kovačica se takmiči samo u borbama a na Kupu Srbije je zlato osvojio jedanaestogodišnji Siniša Ilibašić, dok je bronzu osvojila godinu dana starija Nađa Lakičin.

Odličan rezultat ostvaren je i na Kupu Vojvodine održanom 14. oktobra u Beočinu, gde su zlato osvojili Nađa Lakičin i Siniša Ilibašić, srebro Nikola Subin. Istog vikenda na Prvenstvu Vojvodine u Novom Bečeju kadetkinja Anja Cvetanović osvojila je bronzanu medalju.

Uspeh je prema izjavi Vukelića i što su karatisti Kovačice bili na velikom broju takmičenja i osvojili mnogo medalja što je jako teško izvesti sa godišnjim budžetom od 150.000 od kojih 50.000 daju savezu za registraciju, takmičara trenera i sudija i godišnju članarinu i negde oko 60.000 plaćamo zakup sale, tako da su sa manjim brojem takmičara odlazili na više turnira, kotizaciju su plaćali roditelji a prevoz autom Vukelića je bio besplatan. Ipak su i pored materijalnih problema imali veoma uspešnu celu takmičarsku godinu.

Karate klub Kovačica ima trenutno oko 30 članova od kojih je oko 20 iz Kovačice. Broj članova se stalno menja. U januaru 2019. godine će raspisati upis novih članova uz akciju besplatnih treninga do kraja školske godine tj. besplatnih treninga do juna meseca, gde očekuju veći broj dece koje žele da uključe u karate.

Kovačičani treniraju u sali OŠ “Mlada pokolenja” dva puta nedeljno po 90 minuta utorkom i četvrtkom od pola sedam do osam uveče.

Od najavljenih aktivnosti za 2019. godinu, već u februaru Kovačičani nastupaju na dva jaka internacionalna turnira u Tuzli: 14. februara u organizaciji KK DO pod nazivom Valentinovo 2019 a krajem februara takođe u Tuzli na velikom internacionalnom turniru u organizaciji KK “Tuzla Sinbra”. U martu ih očekuju zvanična prvenstva.

Strateg Vukelić ističe da Karate klub Kovačica ponosno prenose naziv mesta naive a dosta se sada zna i za Karate klub Kovačicu.

Klub postoji od 2005. godine a donosi vrhunske rezultate u kontinuitetu. Karate sada spada u kategoriju olimpijskih sportova.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *