Treći „Kovačički polumaraton“ 7. aprila 2019. godine

Treći „Kovačički polumaraton“pod nazivom „Nije naivno trčati“ održaće se 7. aprila 2019. godine od 10. časova i 30. minuta do 13. časova i 30. minuta. Organizator je AK „Maratonko“iz Kovačice u saradnji sa lokalnom samoupravom i Turističkom organizacijom opštine Kovačica.

Start je na trgu ispred zgrade SO Kovačica. Cilj je, kako ističu iz kluba organizatora, „popularizacija rekreativnog i takmičarskog trčanja i podizanje svesti građana o zdravom načinu života kao i bavljenje sportom uopšte, razvoj programa za školsku decu i omladinu iz cele opštine, podsticanje i razvoj turizma kao i volonterizma kroz afirmisanje građanskog aktivizma u organizovanim trkama.”

Kao i aprila 2018. godine organizatori najavljuju tri trke: dečiju na 700 m, frtalj – maraton na 10,5 km i polumaraton na 21,1 km. Startnina do 29. marta košta 1.200 dinara a na dan trke 1.500 dinara.

U 13. časova je na programu proglašenje pobednika i dodela vrednih poklona sponzora u raznim kategorijama, kao i organizovan ručak – bajkerski pasulj za sve učesnike, volontere i saradnike trke.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *