Održana 27. sednica Skupštine opštine Kovačica

Na 27. sednici SO Kovačica 24. jula bilo je prisutno 22 od ukupnog broja 39 odbornika. Sednica u Kovačici trajala je deset minuta a na dnevnom redu bile su  četiri tačke.

U prvoj tački usvojen je Izveštaj o izvršenju budžeta Opštine Kovačica za period januar – jun 2019, zatim su u naredne dve tačke raspušteni saveti mesnih zajednica na teritoriji opštine Kovačica i imenovani poverenici opštine za mesne zajednice na teritoriji opštine Kovačica. Poverenici opštine za mesne zajednice za teritoriju opštine Kovačica su Martin Hrćan iz Kovačice, Milan Đukić iz Crepaje, Laslo Horti iz Debeljače, Jarmila Trnovski iz Padine, Lavinel Pankaričan iz Uzdina, Dejan Tomin iz Samoša, Duško Belić iz Idvora.

U poslednjoj četvrtoj tački utvrđeni su nazivi do sada neimenovanih ulica i drugih delova – zaseoka – naseljenih mesta na teritoriji opštine Kovačica.

Novoimenovane u Crepaji su Dr. Živino sokače, Školsko sokače, zatim Sokače, Vatrogasno sokače, Studentska, Vodica i Vinogradska.

Novoimenovane ulice u Kovačici su Kanalska, Šećeranska, Konopljanska, Uzdinska, Padinski put, Lesna, Debeljački put. Skraćuje se ulica VII Vojvođanske udarne brigade a dodaju se imena ulica Janka Kralja ii Vuka Karadžića.

Nove ulice u Padini su Utvina, Omladinska i Kovačički put.

Nove ulice u Putnikovu su Trg Blagoja Radovanovića i Ulica Milana Radovanovića.

Novoimenovane ulice u Uzdinu su Putnikovački put, Petru Mezin, Jova Šošdean, George Lifa i Dejan Pavlović.

Nove nazive su dobile i do sada neimenovane ulice u Debeljači: Industrijska, Kovačički put i Opovački put.

U Idvoru i Samošu, kao i u drugim naseljima zvanične nazive su dobili i zaseoci a u svim naseljenim mestima su neke od postojećih ulica produžene.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *