Covid-19 : U opštini Kovačica situacija nepromenjena

Situacija po pitanju obolelih od virusa Covid-19 u opštini Kovačica je nepromenjena, i dalje je kovid pozitivno 10 osoba. Šest pacijenata su iz Kovačice (pet osoba su iz iste porodice), tri iz Debeljače i jedan iz Uzdina. U kovid bolnici u Pančevu se iz opštine Kovačica nalaze dva pacijenta, u Novom Sadu 4, dok su zbog blage kliničke slike 4 osobe u kućnoj izolaciji. Zdravstveno stanje svih obolelih iz naše opštine je dobro.

Juče je iz laboratorije Vatreno oko u Beogradu, u kovačičku kovid ambulantu stiglo 45 rezultata i svi su negativni na virus Covid-19.
Od 27. aprila, kada je počelo uzimanje uzoraka u kovid ambulanti u Kovačici do 10. maja, korona virus je potvrđen kod 8 pacijenata, od ukupno 552 testiranih. Od početka pandemije u opštini Kovačica, virus Covid-19 potvrđen kod ukupno 18 osoba. Šest pacijenata se oporavilo, a dve osobe su nažalost preminule.

Apeluje se na građane da se i dalje ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući strogo poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Radio Televizija Opštine Kovačica

Learn More →

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *